Test colorimetric de precizie pentru acvariu de apa dulce, Mg Magnesium Fresh Water.
Livrare standard
Luni, 25 Noi. - Marti, 26 Noi.
1999 RON
JBL PRO AQUATEST Mg Magneziu Fresh Water, test usor de utilizat pentru determinarea continutului de magneziu in apa dulce.
De ce sa testati?
Magneziul impreuna cu calciul formeaza duritatea totala a apei.
Magneziul este, impreuna cu potasiul, unul din macroelementele foarte necesare pentru ca plantele sa creasca puternice si sanatoase.
In mod frecvent, apa obisnuita (chiar si apele foarte dure) contin cantitati infime de magneziu pentru plantele acvatice, prin urmarea acestea sufera din cauza deficitului.
Simptomele deficientei de magneziu sunt asemanatoare cu cele ale deficientei de fier. Apar dungi galbene in sistemul foliar, care sunt mai marcate decat in cazul deficientei de fier. Frunzele incovoiate sunt un alt simptom aditional. Aceste simptome nu se manifesta doar la frunzele batrane, ci si la cele abia rasarite.
In ciuda fertilizarii periodice (saptamanala, de exemplu) a apei din acvariu, se poate intampla ca existenta magneziului sa scada la valori minime si cresterea plantelor sa se opreasca.
In primul rand, recomandam masurarea zilnica a continutului de magneziu. In acest fel, se poate calcula necesarul plantelor si adaptarea optima a dozei de fertilizant. Dupa aceea, se poate trece la masurari periodice, in intervale mai mari de timp.
Pentru o buna crestere a plantelor, valoarea trebuie sa oscileze intre 5 si 10 mg/l.
Valori recomandate ale magneziului:
Acvariu de apa dulce (acvariu comunitar): 5-10 mg / l
Acvariu de plante cu putine pesti (aquascaping): 5-10 mg / l
Acvariu de apa marina: acest test nu este potrivit deoarece continutul de magneziu din apa marina se situeaza la 1200-1600 mg / l. Prin urmare, pentru testarea apei marine, se recomanda testul JBL ProAqua Magnesium / Calcium.
Instructiuni pentru masurarea magneziului in apa dulce:
1. Clatiti de cateva ori eprubeta cu apa din acvariu.
2. Clatiti si seringa cu apa pentru masurat!
3. Cu ajutorul seringii puneti 10 ml din apa din acvariu in cele doua eprubete.
4 a) Adaugati intr-una din eprubete 7 picaturi din reactivul 1 si amestecati intorcand eprubeta.
b) In aceeasi eprubeta adaugati 3 picaturi din reactivul 2 si amestecati continutul intorcand eprubeta.
c) In aceeasi eprubeta adaugati 2 picaturi din reactivul3 si amestecati continutul intorcand eprubeta.
5. Asteptati un minut, pana cand culoarea s-a limpezit complet. Solutia ramane stabila 15 minute, deci dupa 15 minute pot aparea discrepante la citire!
6. Asezati cele doua eprubete in blocul comparator: puneti eprubeta cu dozele de reactivi in partea neteda al blocului comparator si eprubeta cu apa netratata (mostra in alb) in partea zimtata a blocului comparator.
7. Miscati blocul comparator cu cele doua eprubete cu partea zimtata catre scala de valori dintr-o parte in alta pana cand culoarea din eprubeta cu adaos de reactiv se potriveste cu culoarea de sub proba martor cat mai bine posibil.
8. Cititi continutul de magneziu in partea zimtata a blocului comparator.
A nu se lasa la indemana copiilor!
Producator: JBL GmbH & Co. KG
JBL GmbH & Co. KG
Dieselstraße 3
67141 Neuhofen
Germania
www.jbl.de
# | Suport | |
---|---|---|
1 | Fisa securitate |